inloggen  |  aanmelden

Klimaatneutrale woningen in Amsterdam Nieuw-West

Gepubliceerd op: 11 Mei 2012

In de Amsterdamse wijk Overtoomse Veld start op 11 mei de bouw van 470 klimaatneutrale woningen. Ze komen in de plaats van 350 verouderde woningen. Met dit project willen de ontwikkelaars vooral bewijzen dat duurzame wijken niet meer hoeven te kosten dan niet-duurzame.


Initiatiefnemer Co-Green wil de klimaatneutrale wijk op een duurzame manier realiseren, zonder extra kosten. De bestaande woningen worden duurzaam gesloopt en de nieuwe deelwijk Stadstuin Overtoom zal op een duurzame manier worden opgebouwd. Zo gaat men bijna al het sloopafval recyclen en worden energie en water voor de heropbouw lokaal en duurzaam opgewekt. De extra maatregelen die daartoe genomen worden, mogen de productiekosten echter niet verzwaren. De extra investeringen zijn volgens de initiatiefnemer terug te winnen door een nieuwe manier van ketensamenwerking die zorgt voor vergaande efficiency in het bouwproces.


De bewoners zijn co-producent in het project en spelen dus een belangrijke rol in het vormgeven en uitwerken van de plannen. De eerste woningen worden in 2013 opgeleverd. Bijzonder aan de wijk is ook dat het groen en de architectuur feilloos in elkaar overlopen.


Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...