inloggen  |  aanmelden

Ketenacademie voor samenwerking in de bouw van start

Gepubliceerd op: 7 Augustus 2012

In oktober gaat De Ketenacademie van start. Dit is een praktijkschool voor de bouwsector, waar het bijbrengen van het belang en de praktische mogelijkheden van samenwerking in de keten centraal staat.  De Ketenacademie is onderdeel van het Platform Ketensamenwerking Woningbouw.

 

De Ketenacademie heeft als doel om alle gelederen in de bouwsector slimmer en beter te laten samenwerken. Dat kan leiden tot efficiency, kostenbesparing, een prettige werksfeer, toegevoegde waarde voor de klant en duurzame, innovatieve oplossingen. Projecten zullen daardoor sneller en met minder fouten uitgevoerd worden. Omdat samenwerking tussen de verschillende disciplines nog geen vanzelfsprekendheid is in de bouwpraktijk, kan de ketenacademie bijdragen aan besef, kennis en bewustzijn bij bestaande en nieuwe medewerkers. 

 

De Ketenacademie is een onderdeel van het Platform Ketensamenwerking Woningbouw. Dit platform is opgericht door Aedes vereniging van woningcorporaties en Bouwend Nederland binnen het netwerk van Vernieuwing Bouw. Vernieuwing Bouw is een onafhankelijk netwerk en biedt een onafhankelijk platform voor ontmoeting, kennisuitwisseling en samenwerking in de bouw. De partners van Vernieuwing Bouw komen uit alle delen van de bouwsector. Denk aan Rijksoverheid, gemeenten, woningcorporaties, bouwbedrijven, ingenieurs, architecten, installateurs en kennisinstellingen.

De eerste leergroepen van de Ketenacademie starten in oktober.


Bron: Vernieuwing Bouw


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...