inloggen  |  aanmelden

Jongeren maken zich minder zorgen over afval

Gepubliceerd op: 31 Mei 2012

90% van alle Nederlanders doet aan afvalscheiding. Jongeren doen het omdat ze dat nu eenmaal niet anders weten, ouderen doen het bewust voor het milieu. Dat concludeert kenniscentrum NCDO en TNS/NIPO in een onderzoek naar omgang met afval.

 

Nederlanders leveren vooral papier, glas en statiegeldflessen apart in. Mensen van boven de 35 doen dat iets meer dan jongeren. Ze zijn er ook bewuster mee bezig en maken zich drukker over de hoeveelheid afval die we met zijn allen jaarlijks produceren. Jongeren geven vooral aan dat het scheiden van afval een gewoonte is. Ze maken zich ook minder zorgen over afval. Een meerderheid van de Nederlanders vindt het belangrijk dat verpakkingen biologisch afbreekbaar zijn en willen daar best wat meer voor betalen. Ook hier zijn de ouderen in de overhand. Drie op de vier Nederlanders legt de verantwoordelijk voor de groeiende afvalberg met name bij producenten en consumenten. Jongeren geven vaker aan dat ook de overheid een belangrijke rol speelt. Als het gaat om het opleggen van straffen voor het niet-scheiden van afval, zijn de ondervraagden eerder geneigd om dat bij bedrijven te doen, dan bij huishoudens. Opvallend is ook dat slechts 15% van de Nederlanders het een goed idee vindt om de statiegeldregeling af te schaffen.

 

In totaal produceerde Nederland in 2008 63 miljoen afval, zo blijkt uit het onderzoek. Daarvan is 84% hergebruikt of op een andere manier ingezet.

 

Bron: Noordhollands Dagblad


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...