inloggen  |  aanmelden

Inwoners Spangen initiëren zelf waterprojecten

Gepubliceerd op: 4 April 2016

Het bewonersinitiatief Natuurlijk Spangen wil de buitenruimte in Spangen (Rotterdam) groener en mooier maken en meer Spangenaren verleiden naar buiten te komen. Samen met lokale partners en bewoners zijn inmiddels drie projecten benoemd: een groen en water schoolplein, een waterdoorlatende parkeerplaats rondom het Sparta-stadion en duurzame oplossingen in binnentuinen.

Onlangs is bij de Al-Ghazali basisschool een gezond schoolplein aangelegd. Het is veel fijner spelen op een groen schoolplein, aldus het bewonersinitiatief. Al die bomen en struiken op het plein hebben ook water nodig. Vandaar ze het hemelwater nog willen afkoppelen en vasthouden om de bomen op het schoolplein in droge tijden water te kunnen geven. Dit is niet alleen goed voor het plein, ze helpen zo ook mee wateroverlast te voorkomen tijdens hevige regenbuien. Een groen plein geeft tevens verkoeling op hete zomerdagen.
 
Samen met De Betrokken Spartaan, de maatschappelijk betrokken tak van Sparta, onderzoeken ze de mogelijkheden voor het afkoppelen en vasthouden van regenwater op het (parkeer)terrein rondom en in het Sparta-stadion. Met dit water kunnen ze bijvoorbeeld het kunstgras in het stadion besproeien, maar ook het openbaar groen.
 
De wensen en ideeën van de initiatiefnemers Water in Spangen sluiten goed aan bij de oplossingen die Delfland en gemeente Rotterdam zien om de gevolgen van de klimaatverandering in de stad aan te pakken. "We helpen ze dan ook graag met het leggen van contacten uit ons netwerk en onze kennis om de ideeën van Natuurlijk Spangen verder uit te werken. Het is geweldig om te zien wat deze enthousiaste club bewoners met hun inzet voor elkaar krijgt", zegt hoogheemraad Marcel Houtzager.

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...