inloggen  |  aanmelden

Inwoners Den Haag krijgen inspraak sterfietsroute

Gepubliceerd op: 4 Oktober 2016

De fiets wordt steeds belangrijker in het Haagse verkeer. Het college heeft daarom eerder besloten werk te maken van een serie kwalitatieve fietsroutes, de sterfietsroutes. Het plan voor een sterfietsroute die van de binnenstad loopt via Transvaal naar Wateringse Veld wordt nu vrijgegeven voor inspraak. Met opzet zal de fietsroute niet langs de hoofdwegen worden aangelegd maar in rustiger straten.

Voor het realiseren van sterfietsroute binnenstad - Transvaal naar Wateringse Veld is 7,25 miljoen euro uitgetrokken. Daarmee wordt de route comfortabel, herkenbaar en veilig gemaakt. Zo zullen de rijbanen van de 's-Gravenzandelaan worden aangepast tot (eenrichtings)fietsstraten, wordt de Veluwepleinburg verbreed om een tweerichtingenfietspad te maken en worden fietspaden aangelegd in de Schalk Burgerstraat, in de Delftselaan/Paul Krugerlaan (tussen Monstersestraat en Schalk Burgerstraat) en in de Monstersestraat (tussen 's-Gravenzandelaan en Delftselaan).
 
De inspraakperiode duurt zes weken, namelijk van 3 oktober en tot en met 13 november 2016. De gemeente organiseert twee inloopbijeenkomsten, een keer over de sterfietsroute in stadsdeel Centrum en een keer over het deel in stadsdeel Escamp. Na de inspraakperiode mag de gemeenteraad zich buigen over het plan en kan de raad daarbij ook kennis nemen van de zienswijzen van belanghebbenden.

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...