inloggen  |  aanmelden

Inwoners Breda kunnen straks groenperken adopteren

Gepubliceerd op: 2 Januari 2012

De gemeente Breda heeft een origineel plan opgevat om op het onderhoud van openbaar groen te besparen zonder groen te hoeven schrappen. De stad wil haar inwoners de gelegenheid geven om openbaar groen te adopteren en het onderhoud daarvan op zich te nemen.

 

De gemeenteraad van Breda heeft besloten om 1,5 miljoen euro te bezuinigen op openbaar groen en dat uit te geven aan het achterstallig onderhoud van wegen, straten, pleinen en fietspaden. Dat zou kunnen leiden tot verschraling van de groenvoorziening in de stad. Om dat te voorkomen bestaat nu het plan om inwoners die dat willen, een groenperk in hun buurt te laten ‘adopteren'. Dat betekent dat de adopterende burgers verantwoordelijk worden voor het onderhoud van die perken. Zo werken ze mee aan een mooiere en schonere wijk.  

De gemeente bepaalt welke groenvoorzieningen in aanmerking komen voor adoptie. Daarbij kijkt ze met name naar de onderhoudsbehoefte van het groen. Het aanbod van ‘adoptieperken’ staat op de website van de gemeente. Wanneer bewoners geen interesse hebben in adoptie, gaat de gemeente de groenperken omvormen tot grasvelden.

Bron: Omroep Brabant


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...