inloggen  |  aanmelden

Inwoners Breda kunnen meeprofiteren van windturbines

Gepubliceerd op: 8 Oktober 2014

Er komen drie windturbines op het Bredase bedrijventerrein Hazeldonk, zo heeft gemeente Breda besloten. Bijzonder aan dit project is dat ook bewoners kunnen meeprofiteren via een obligatieregeling. 

Als eerste gemeente in Nederland heeft Breda een totaalpakket op de markt gezet waarbij bedrijven via een aanbesteding konden inschrijven. Uit deze selectie is de combinatie Dunoair en Greentrust als winnaar naar voren gekomen. Breda heeft zelf alle voorbereidingen getroffen die nodig zijn om het windpark te kunnen realiseren. Naast bezit van de grond heeft de gemeente een omgevingsvergunning en subsidie gekregen, waardoor een aantrekkelijk pakket op de markt kon worden gezet.
 
De gemeente wil door de uitgifte van obligaties de bewoners mee laten profiteren van de komst van de windturbines op Hazeldonk. Daarmee loopt Breda vooruit de op toekomstige ontwikkeling waarbij dat als een verplichting wordt ingesteld. Door het uitgeven van obligaties neemt de acceptatie van windturbines verder toe. Door hen ook financieel te laten profiteren wordt het draagvlak steeds breder. 

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...