inloggen  |  aanmelden

Inwoners Amstelveen kunnen 10.000 euro verdienen met ideeën ter verbetering van de wijk

Gepubliceerd op: 14 Augustus 2017

Inwoners van de gemeente Amstelveen kunnen tot 15 september ideeën indienen om een positieve woonbeleving in hun wijk te bevorderen. Om de beste suggesties te belonen stellen de burgemeesters en de wethouders in totaal 60.000 euro beschikbaar, waarbij indieners van de beste ideeën tot 10.000 euro per idee krijgen.

De ideeënwedstrijd is onderdeel van het project ‘Mensen Maken Amstelveen’ en tot dusver dienden inwoners al een aantal uiteenlopende en bijzondere projecten in. De gemeente beslist later welke ideeën beloond worden met een financiële vergoeding.
 
Kleitabletten
Eén van de voorgestelde ideeën is het verzoek om bewoners van diverse afkomst met elkaar te verbinden door het maken van kleitabletten onder leiding van twee beeldend kunstenaars. De indieners van het idee verwachten dat zij ongeveer 7000 euro nodig hebben om dit idee te realiseren.
 
HappyNes
Een suggestie uit de wijk Nes aan de Amstel is de aanschaf en plaatsing van vier opklapbare kunststof voetbalpaaltjes op het basketbal/speelveld voor 800 euro. Daarnaast willen inwoners uit deze wijk onder de naam ‘HappyNes’ een breed scala aan activiteiten aanbieden voor de jeugd van 12 tot 17 jaar. De kosten voor deze activiteiten schatten de indieners van het idee op 1000 euro voor 2017 en 2000 euro voor 2018.
 
Zelf ideeën indienen
Andere ideeën zijn de aanleg van een jeu-de-boulesbaan in de straat Thuishaven en de oprichting van een praatgroep in Bovenkerk. Inwoners die nog andere goede ideeën hebben, kunnen deze tot 15 september indienen door een formulier in te vullen. Dit formuliere kunnen zij opvragen door een e-mail te sturen naar mensenmakenamstelveen@amstelveen.nl of te bellen naar Louis van Nimwegen via 020-540 49 11.
 
Bron: Mensen Maken Amstelveen. 

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...