inloggen  |  aanmelden

Innovatieve drainvoeg nu ook in machinaal pakket

Gepubliceerd op: 22 April 2014

Op de RIONED-dag is de drainvoeg van Drainvast uitgeroepen tot rioleringsinnovatie van 2014. De Drainvoeg is in 2012 samen met de gemeente Bergen (NH) bedacht om problemen met water op straat op te lossen. Al snel kwam de vraag naar een machinaal pakket. Drainvast en Struyk Verwo Infra sloegen de handen ineen en kwamen na een jaar ontwikkelen tot de Drainwave: een onderhoudsvriendelijk waterdoorlatend bestratingspakket.

Hoge doorlaatbaarheid, minder onderhoud
Jac van Ham eigenaar van Drainvast vertelt: ‘De drainvoeg is gemaakt van naaldvilt ( 85% HDPE en 15% PE) met slechts 1/6 van de CO2-last. De drainvoegen zijn bovendien herbruikbaar. Het voordeel zit met name in de hoge doorlaatbaarheid van het materiaal. Onderzoek door ingenieursbureau Tauw heeft uitgewezen dat de drainvoeg ook na 10 jaar - zonder onderhoud en met een dubbele vuillast - nog ver boven de norm presteert. Regulier onderhoud volstaat, vegen tast de drainvoeg niet aan. Dus geen dure onderhoudskosten door het aanvullen van split tussen de voegen of erger nog: het herstraten van losliggende stenen.’
 
Recente ontwikkeling
Drainwave is de meest recente ontwikkeling in de samenwerking tussen Drainvast en Struyk Verwo Infra: twaalf sterk waterdoorlatende strips worden op de kopse kant in een diagonale lijn in een pakket van betonstraatstenen in elleboogverband toegevoegd. Deze strips zorgen samen voor een waterdoorlatend vermogen van 2.000 liter per seconde per hectare. Met de veiligheidsfactor van 0,5 volgens de BRL 9040 is dit officieel 1.000 liter dus ruim boven de norm van 540 liter per seconde per hectare.
 
Vraag een adviesgesprek aan

 

Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...