inloggen  |  aanmelden

Ingenieursbureau Westenberg druk met omzetten van KIOS naar iASSET

Gepubliceerd op: 20 Juni 2014

“Hartstikke tevreden”, is technisch directeur Nico Broek van Ingenieursbureau Westenberg over de omzetoperatie van KIOS naar iASSET. Ongeveer de helft van de KIOS-gebruikers is half juni overgezet op het nieuwe, integrale beheersysteem van Ingenieursbureau Westenberg. “Dit is in feite een groot ICT-project en daarbij kan van alles mis gaan, maar het proces verloopt heel vlot. En veel belangrijker nog: de gebruikers zijn heel positief over iASSET.”
 

Belangrijkste vrees van kunstwerkbeheerders die met KIOS werken was dat de eenvoud van het systeem zou verdwijnen. Juist die gebruikersvriendelijke opzet bleek de afgelopen jaren immers de succesfactor van het product van Ingenieursbureau Westenberg. “Als je vijf minuten met KIOS werkt, snap je de opzet al. Vanuit de markt horen we vaak dat andere pakketten zo ingewikkeld zijn dat veel beheerders er niet mee overweg kunnen. Daarom staan eenvoud en gebruiksgemak ook bij ons nieuwe pakket centraal, zelfs nu we een integraal beheersysteem aanbieden.”

De beheerders van onder andere de gemeenten Wageningen, Nijmegen en Zeewolde, die ondertussen daarmee werken, zijn tot volle tevredenheid van Broek enthousiast. “’Het is net KIOS’, hoor ik steeds en dat is precies onze bedoeling. Ook over de snelheid zijn de gebruikers te spreken. Nu is het zaak dat wij met onze partners de nieuwe doelgroepen overtuigen van dit beheersysteem”, zegt de Westenberg-directeur. iASSET is immers niet meer alleen geschikt voor kunstwerken, maar voor tien thema’s waaronder riool, wegen, groen, gebouwen, water, spoor en openbare verlichting. “iASSET werkt daarbij samen met bijvoorbeeld Cyclight, Roelofs en Donker Groen. Bedrijven met dezelfde filosofie als wij en echte specialisten op hun terrein, die daardoor veel informatie in het systeem hebben verwerkt. Dat levert een heel pragmatisch pakket op. Ik ben ervan overtuigd dat iASSET voor alle beheerders een uitkomst is.”

Gesprekken met overheden en grote organisaties sterken Broek ondertussen in die mening. De interesse in iASSET is groot. “Zeker nadat wij de mogelijkheden hebben gedemonstreerd. Met een paar muisklikken verschijnen meerjarenbegrotingen op het scherm. Dan zie je de gesprekspartners verbaasd kijken, omdat het informatie is die ze met hun huidige systeem niet of met veel pijn en moeite boven water halen. Die gebruiksvriendelijkheid en een goede prijs zijn de beste verkoopargumenten voor iASSET. Ons systeem is goedkoper en werkt beter dan die van de concurrentie. Met iASSET houd je dus veel geld op zak.”

De komende maanden werkt Ingenieursbureau Westenberg aan het omzetten van de resterende KIOS-gebruikers. Ook nemen dan de eerste nieuwe iASSET-klanten het systeem in gebruik.  Ook zullen er de komende maanden veel demonstraties van iASSET worden gegeven. Momenteel zijn bij alle provincies en veel gemeenten contacten of al presentaties gegeven. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Nico Broek.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...