inloggen  |  aanmelden

Informatie van gemeentes over gehandicaptenparkeerkaart onder de maat

Gepubliceerd op: 13 April 2017

Maar liefst 70% van de gemeentes communiceert de voorwaarden van de gehandicaptenparkeerkaart niet duidelijk op de website. Dit is extra kwalijk omdat gemeentes meestal ook kosten voor de aanvraag rekenen als de kaart wordt afgewezen. Deze kosten kunnen in bepaalde gevallen oplopen tot een paar honderd euro.

Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van onderzoeksbureau EFDRIE. Getoetst is of gemeentelijke websites de twee belangrijkste voorwaarden noemen om in aanmerking te komen voor een gehandicaptenparkeerkaart. Een aanvrager mag namelijk ten minste zes maanden niet in staat zijn meer dan honderd meter zelfstandig aan een stuk te voet te overbruggen. Van de 388 gemeentes vermeldden 271 deze twee voorwaarden niet op de website.
 
Mystery-mails en –calls.
De informatievoorziening van de gemeentes is ook onderzocht met 104 mystery-mails en 59 mystery-calls. In ruim driekwart van de gemeenten worden ook bij telefonisch contact of contact via de e-mail niet beide voorwaarden vermeld. Bij 76% van de gemailde gemeentes worden de twee voorwaarden niet genoemd of getoetst in het antwoord. Het telefonisch contact scoort met 86% zelfs nog slechter.
 
‘Schokkend’
Belangenorganisatie Wij Staan Op! laat in een reactie weten blij te zijn met het onderzoek. “Dit drukt ons opnieuw met de neus op de schokkende feiten dat de informatievoorziening in veel gemeenten zo slecht op orde is.” Het complete onderzoek is terug te vinden op de website van EFDRIE.
 
Afbeelding: ParkeerService Alkmaar.

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...