inloggen  |  aanmelden

Ikea gaat studentenflats bouwen in Nederland

Gepubliceerd op: 22 Augustus 2012

Meubelfabrikant Ikea heeft aangekondigd studentenflats te gaan bouwen in Nederland. Het bedrijf heeft daarvoor een kant-en-klaar bouw- en inrichtingsconcept ontwikkeld. De flats zijn standaard 17,5 vierkante meter groot en worden uitgerust met Ikea meubels.

 

De Zweedse meubelfabrikant verwacht al eind van dit jaar de overeenkomst af te sluiten die groen licht geeft voor de bouw van de eerste flat met 200 studentenwoningen. Dat is ook meteen het minimum aantal kamers dat een Ikea-studentenflat zal tellen. De flats kunnen in theorie ook uit 2.000 kamers bestaan. Studentenhuisvestingsbureau Duwo gaat de kamers beheren. De organisatie is actief in Amsterdam, Delft, Leiden en Den Haag. Duwo hoopt dat Ikea de komende vijf jaar 5.000 extra studentenwoningen zal bouwen.

 

Met dit nieuwe concept opent de meubelfabrikant de weg voor nog meer nevenactiviteiten. Zo zijn er plannen om in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Polen te investeren in 'budget design' hotels. De komende jaren moeten ruim honderd hotels verschijnen die vergelijkbaar zijn met het Duitse Motel One. Een grote hotelketen moet ze exploiteren.

 

Bron: nationalebouwgids.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...