inloggen  |  aanmelden

Huizen volledig over op led-verlichting

Gepubliceerd op: 2 Juni 2016

Huizen heeft de afgelopen maanden ruim 8600 traditionele lichtbronnen vervangen. De Noord-Hollandse gemeente heeft hiermee een primeur in handen: het is de eerste gemeente die elke straatlantaarn heeft voorzien van duurzame led-verlichting. Dit project is onderdeel van ‘Huizen Klimaatbewust’, de Huizer kapstok voor alle duurzame activiteiten in de komende jaren.

Bij een eerdere vervangingsronde werden al ruim duizend lichtbronnen vervangen waardoor het totaal komt op 9535. De beheerder van de openbare verlichting in de gemeente Thomas Wittekamp: “We zijn er trots op dat we als eerste gemeente ‘verLED’ zijn. De nieuwe led-lampen gaan veel langer mee. En het beheren en onderhouden van led-straatverlichting is efficiënter en daarmee goedkoper. Door deze dubbele besparing verwachten we onze investering in de retrofitlampen binnen zeven jaar terug te verdienen. Ook is er minder kans op uitval van straatverlichting, zodat Huizen altijd goed verlicht is.”
 
Het college van burgemeester en wethouders heeft in het voorjaar van 2015 ingestemd met een ambitieus doel: een klimaatneutraal Huizen in 2050. Dat is de stip aan de horizon van de gemeente. Alle activiteiten die bijdragen aan het klimaatbeleid, vallen onder ‘Huizen Klimaatbewust’. De website huizenklimaatbewust.nl is de verzamelplaats van klimaatbewuste initiatieven. Er zijn vier centrale thema’s: energiezuinig, klimaatbestendig, de overgang ‘Van Afval Naar Grondstof’ en ‘groen’.

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...