inloggen  |  aanmelden

Houten start proef met slimme verkeersregelinstallatie

Gepubliceerd op: 23 November 2016

Op maandag 21 november is in Houten een proef gestart met de eerste slimme geregelde kruising. De verkeersregelinstallatie van de verkeerslichten geeft automobilisten via een app van Verkeerplaza informatie over hoeveel seconden het verkeerslicht op groen of rood springt. Dit zorgt voor meer veiligheid en een betere doorstroming.

De proef sluit aan bij de plannen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu om te komen tot slimme verkeersoplossingen waardoor de infrastructuur beter benut kan worden. Weggebruikers die een verkeerslicht naderen en hier stilstaan ontvangen actuele informatie uit dat verkeerslicht: Tijd tot groen en rood, straks ook vertaald in een actueel snelheidsadvies, resterende wachttijd en wat de oorzaak is van de eventueel verlengde wachttijd. Alle verkeersdeelnemers weten waar ze aan toe zijn en de toegevoegde informatie leidt tot minder emissies. Het is de bedoeling dat de komende jaren in eerste instantie zo'n 1200 verkeersregelinstallaties in Nederland worden omgebouwd tot `slimme' verkeersregelinstallaties.

Een greep uit ons leveranciersregister​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...