inloggen  |  aanmelden

Hondenpoep bron van ergernis in veel gemeenten

Gepubliceerd op: 23 Januari 2012

In meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten klagen burgers over hondenpoep. Dat blijkt uit een onderzoek dat vorige week is gepresenteerd tijdens het eerste Nationaal Symposium Hondenbeleid.

 

Het onderzoek toont aan dat in het merendeel van de gemeenten, burgers niet tevreden zijn met het beleid bij het bestrijden van overlast door hondenpoep. Vooral in de grotere gemeenten is de onvrede groot. In slechts de helft van de gemeenten die meededen aan het onderzoek, zeggen burgers dat de gemeentelijke aanpak van de overlast door hondenpoep tot schonere straten heeft geleid. De besturen van een vijftal gemeenten geven aan dat de verantwoordelijkheid voor de overlast toch hoofdzakelijk bij de baasjes van de honden ligt. Zij zijn moeilijk op heterdaad te betrappen op het niet opruimen van hondenpoep. Met 1,5 miljoen honden in Nederland en maar weinig goed gedrag van hun bezitters, is hondenpoep al sinds jaar en dag een bron van ergernis. Het levert ook nog eens een gevaar voor de volksgezondheid op, zei een hoogleraar veterinaire volksgezondheid van de Universiteit Utrecht tijdens het symposium.

 

Uit het onderzoek naar het hondenbeleid van gemeenten blijkt verder dat het heffen van hondenbelasting erg verschillend is. Zo zijn er gemeenten die helemaal niets heffen en variëren de bedragen bij de andere gemeenten van 25 tot 117 per hond per jaar. Gemiddeld besteden gemeenten maar 60% van de geïnde hondenbelasting aan zaken die honden betreffen, zo toont het onderzoek aan. 

 

Bron: Nu.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...