inloggen  |  aanmelden

Het vernieuwde TBS-inbouwgarnituur

Gepubliceerd op: 19 Februari 2014

…De oplossing voor losgeraakte stankschermen!

In bijna elke straat of weg bevinden zich  kolken die zorgen voor een adequate afvoer van onder- en bovengrondse waterstromen. Met die bovengrondse waterstromen worden, naast zand en bladeren, echter ook allerlei voorwerpen aangevoerd. In de kolken bevindt zich een voorziening waarmee, naast het reduceren van rioolstank, o.a. wordt voorkomen dat dit soort straatvuil rechtstreeks het riool in verdwijnt: HET STANKSCHERM. 

Het is van het uiterste belang dat een kolk voorzien is van een stankscherm én dat dit stankscherm op zijn plaats blijft, met name tijdens reinigingswerkzaamheden of ander onderhoud. Het wil namelijk voorkomen dat bij het doorspuiten van de rioolaansluiting of het leegzuigen van de kolk het stankscherm uit zijn zitting kan worden getild. Hierdoor kunnen de kosten, voor u als eindgebruiker, op het gebied van beheer en onderhoud onnodig hoog oplopen.
 
Het veelal toegepaste stankscherm, aan het inbouwgarnituur bevestigd met slechts één scharnierpunt, blijkt makkelijk uit haar zitting te geraken, waarbij het stankscherm in de zandvang valt. Door het toepassen van een versie met twee scharnierpunten aan het stankscherm heeft TBS Soest deze problematiek in het verleden reeds opgelost.
 
TBS Soest zoekt echter continu naar verbeteringen van haar product en heeft wederom een innovatieve aanpassing aan haar inbouwgarnituur gerealiseerd!
 
Alle inbouwgarnituren, welke al sinds jaar en dag geïntegreerd zijn in de betonnen kolkwand (geen uitstekende delen in de kolk), zijn vanaf nu aangepast en voorzien van een systeem, waardoor het niet meer mogelijk is dat het stankscherm uit haar zitting kan worden getild (zie afbeelding 1). Het blijft echter wel mogelijk om een beschadigd stankscherm te vervangen. U verwijdert simpelweg de twee kunststof dopjes en plaatst een nieuw stankscherm.
 
Bovendien is het een groot voordeel dat er geen extra handmatige inzet benodigd is om het stankscherm zodanig te verdraaien dat de rioolaansluiting gereinigd kan worden: u manoeuvreert de spuitvoorziening eenvoudig langs de bovenzijde van het stankscherm en het stankscherm scharniert vervolgens om haar middelpunt. Met het oog op de ARBO-richtlijnen natuurlijk een uitstekende ontwikkeling!
 
De voordelen van het verbeterde inbouwgarnituur van TBS zijn groot:
  • Eenvoudig aan te brengen;
  • Geen verlies meer van losgeraakte stankschermen;
  • Vandalismebestendig;
  • Geen obstructies aan de binnenzijde van de kolk, die het reinigen van de kolk bemoeilijken;
  • Geen extra handeling nodig met reinigen rioolaansluiting;
  • Volledige reiniging van de kolk;
  • Geen meerprijs voor de modificatie;
  • Grote besparing in tijd en geld;
  • Ruimte in de kolk wordt optimaal benut.
Door continu onderzoek te doen naar het optimaliseren van onze producten blijft TBS Soest inspringen op de wensen en behoeften van een immer bewegende markt.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...