inloggen  |  aanmelden

Hengelo wil warmtenet verder ontwikkelen

Gepubliceerd op: 10 Juni 2015

Gemeente Hengelo, Ennatuurlijk en Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling willen Warmtenet Hengelo verder ontwikkelen. Daarover hebben zij een intentieverklaring ondertekend. Het doel hiervan is klanten van het warmtenet nog beter van dienst te zijn en het warmtenet verder uit te breiden. 

Warmtenet Hengelo transporteert en levert (duurzame) warmte en warm tapwater aan woningen en bedrijven in Hengelo. Daarvoor wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van warmte uit de bodem, restwarmte van bedrijven en biobrandstoffen, in plaats van fossiele brandstoffen zoals aardgas. Op die manier vermindert in de gemeente de uitstoot van CO2 en de afhankelijkheid van gas.
 
Sinds de start in 2008 door de gemeente van Warmtenet Hengelo zijn ruim 525 woningen aangesloten. Verder levert Warmtenet duurzame warmte aan ruim 80.000 m2 utiliteitsgebouwen. De ambitie tot 2041 is 5.000 nieuwe en bestaande woningen en 500.000 m2 bedrijven en instellingen te voorzien van duurzame warmte. Om die ambitie waar te maken, wordt Warmtenet Hengelo een zelfstandig bedrijf. De gemeente Hengelo, Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO) en Ennatuurlijk hebben interesse getoond om te participeren in Warmtenet.
 
De eerstvolgende inspanning van Warmtenet Hengelo is de uitbreiding van de hoofdleiding, waardoor AkzoNobel warmte, die het bedrijf zelf niet gebruikt, aan het warmtenet kan leveren. Alliander DGO wil dit open netwerk mede ontwikkelen, exploiteren en daarin mee investeren. Op een open warmtenet kunnen nieuwe warmtebronnen en nieuwe gebruikers aansluiten. Ennatuurlijk is met name betrokken bij de inkoop en levering van de warmte en denkt mee over nieuwe duurzame oplossingen voor de klanten. Ennatuurlijk levert ook in Enschede al warmte.

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...