inloggen  |  aanmelden

Hengelo en Oldenzaal gaan overlast goederentreinen meten

Gepubliceerd op: 16 Juli 2014

Hengelo en Oldenzaal gaan onderzoeken hoe veel overlast de goederentreinen bezorgen die in toenemende mate door de gemeenten denderen. Samen met de provincie gaan ze vijf jaar lang geluid en trillingen meten langs de spoorlijn. Als blijkt dat de treinen voor overmatige overlast zorgen, gaan gemeenten en provincie de noodklok luiden in Den Haag.
 

Gemiddeld gaan er nu veertien goederentreinen per dag over de Twentelijn, dwars door dorpen en steden. Nu al klagen inwoners van Oldenzaal en Hengelo over overlast, maar als het aan Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu ligt, wordt dat de komende jaren nog veel erger. Zij is namelijk van plan om extra goederenvervoer in te zetten op de lijn Deventer-Oldenzaal. Meer treinen betekent in dit geval meer overlast. Tenminste, dat is de verwachting. De gemeenten Oldenzaal en Hengelo willen dat nu zwart op wit krijgen. Ze gaan de komende vijf jaar in kaart brengen hoeveel overlast het goederenvervoer nu daadwerkelijk veroorzaakt. Door daar nu al mee te beginnen, krijgen ze straks een goed inzicht in de gevolgen van het toegenomen goederenverkeer over het spoor. Samen met de provincie Overijssel gaan de twee gemeenten vijf jaar lang bij elke passerende trein metingen verrichten op geluid en trillingen. Als blijkt dat de extra goederentreinen te zeer ten koste gaan van de leefbaarheid in de gemeenten, zijn de gemeenten niet van plan bij de pakken neer te zitten. Ze zullen de problematiek dan in Den Haag gaan aankaarten.
 
Als de plannen van Staatssecretaris Mansveld doorgaan, zullen er in 2030 naar verwachting tien goederentreinen extra rijden over de Twentelijn.
 
Bron: tubantia.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...