inloggen  |  aanmelden

Help, er ligt een Volkswagen Diesel onder mijn speeltoestel!

Gepubliceerd op: 9 December 2015

Het komt helaas nog steeds zeer vaak voor dat valdempende ondergronden al binnen korte tijd na aanleg niet meer aan de EN1177 normen voldoen. Er worden door fabrikanten keurig TUV rapporten afgegeven waarin staat wat de maximale valhoogte bij HIC 1000 van het product is. De testen worden gedaan op schoon, pas geproduceerd materiaal en bij kamer temperatuur. 

Dit zegt dus, net als bij de Volkwagen Diesel rapporten,  weinig over het product wat daadwerkelijk bij u wordt geïnstalleerd. Vervuiling, slijtage, veroudering door UV en lagere buitentemperaturen van valdempende materialen verminderen de flexibiliteit en dus ook de dempende werking van de vloer.

Nieuwe unieke service
Om ervoor te zorgen dat u er zeker van bent dat u een vloer aanschaft welke ook op de lange termijn aan de gestelde norm voldoet introduceert SofSurfaces hierbij een nieuwe service :

Na installatie van een DuraSafe vloer zal, kosteloos en voor facturering, ter plaatse een HIC waarde meting op de vloer worden gedaan.  Pas wanneer uit de meting blijkt dat de HIC waarde onder de 700 ligt zal er tot facturering worden overgegaan. Gedurende de 10 jarige garantie periode zal er iedere 2 jaar opnieuw een kosteloze HIC meting ter plaatse worden gedaan zodat u precies weet hoe het met de veiligheid van de vloer gesteld is. Mocht uit de metingen onverhoopt blijken dat de vloer een HIC waarde heeft van boven de 1000 zullen er, opnieuw geheel kosteloos, maatregel genomen worden teneinde de vloer weer aan de norm te laten voldoen.

Het belang van het doen van veldtesten
Tijdens de periodiek inspecties welke op speeltoestellen worden gedaan wordt helaas weinig aandacht aan de ondergronden besteed terwijl juist de ondergrond een groot deel van de veiligheid van een speelplek bepaalt. De ondergrond maakt een groot deel uit van de investering en dus is een 10 jarige garantie welke ondersteund wordt door tweejaarlijkse veldtesten voor ons de normaalste zaak van de wereld.

www.sofsurfaces.eu  

Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...