inloggen  |  aanmelden

Helmond van start met project 'Smart Highway'

Gepubliceerd op: 7 April 2015

De gemeente Helmond wil innovaties ontwikkelen en toepassen op het snijvlak van slimme mobiliteit, infrastructuur en design. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Heijmans. Op dit moment wordt er een vernieuwend concept ontwikkeld voor een slimme (snel)weg.

Beide partijen hebben afgesproken om in een gezamenlijk projectteam te werken aan innovatieve pilotprojecten in de gemeente Helmond. Ze maken daarbij gebruik van elkaars netwerk en kennis en kunnen gebruik maken van de op de Automotive Campus en in Helmond aanwezige proeflocaties.
 
Het eerste concrete project binnen de samenwerking is het ontwikkelen van een vernieuwend concept voor de slimme (snel)weg van morgen, samen met andere stakeholders op het gebied van infrastructuur en mobiliteit. In het project gaat het niet alleen om de technologische invulling, maar ook het design wise op een interessante manier visueel te maken in de infrastructuur. Het project past precies binnen het Smart Highway-programma, een samenwerkingsverband tussen Heijmans en Studio Roosegaarde, die eerder al het Van Gogh-Roosegaarde fietspad in Nuenen lanceerde. Roosegaarde werkt op dit moment aan een concept, dat vervolgens zal worden uitgewerkt in een schetsontwerp en later dit jaar gepresenteerd zal worden.

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...