inloggen  |  aanmelden

Heerenveen wil werklozen inzetten bij controle afvalscheiding

Gepubliceerd op: 26 Februari 2013

De gemeente Heerenveen overweegt om werklozen in te zetten bij het controleren van juiste afvalscheiding door huishoudens. Zij gaan bewoners aanspreken op hun gedrag en adviseren over betere scheiding van afval.

 

In vijf Friese gemeenten start afvalverwerker Omrin een proef met verbetering van afvalscheiding. Zo zal de grijze container minder vaak geleegd worden en de papiercontainer juist vaker. Daarnaast krijgen de huishoudens een klapkratje om drankkartonnen apart te verzamelen. Ook wordt textiel vaker opgehaald dan tot nu toe gebruikelijk is. De Friese afvalverwerker wil zo bereiken dat de hoeveelheid restafval verder wordt teruggebracht met 20 tot 30 procent. Iedere gemeente is vrij om alternatieve plannen te bedenken binnen de proef. Zo is Heerenveen van plan om werklozen in te zetten bij de controle van het afval in de grijze huisvuilcontainer. Zij gaan huishoudens wijzen op het correct scheiden van afval en de manieren die daarvoor tot hun beschikking staan. Het is dus niet de bedoeling dat ze boetes gaan uitdelen

 

De proef omhelst niet alleen het aanspreken op fout gedrag. Zo staat wijken die juist heel goed scheiden, een beloning te wachten. De proef start dit voorjaar in vijf gemeenten. Als de proef succesvol is, kan die ook in andere gemeenten worden ingevoerd.

 

Bron: frieschdagblad.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...