inloggen  |  aanmelden

Heerenveen laat rotondes adopteren

Gepubliceerd op: 29 April 2013

Heerenveen start een pilot met het uitbesteden van het onderhoud op rotondes. Daarmee sluit het zich aan bij een groeiende groep gemeenten die gebruik maakt van deze besparingsmogelijkheid. Heerenveen heeft tot nog toe zes rotondes ondergebracht bij een lokaal hoveniersbedrijf.

 

Het lokale hoveniersbedrijf gaat vanaf half mei de rotondes en omliggende bestrating kosteloos inrichten en onderhouden. In ruil daarvoor mag het bedrijf reclame-uitingen plaatsen op de rotondes. Als de proef aanslaat, houdt Heerenveen volgend jaar een openbare aanbesteding voor alle vijftien gemeentelijke rotondes. De gemeente voelt zich genoodzaakt om het onderhoud van de rotondes uit te besteden omdat het fors moet bezuinigen op groenonderhoud. Het zogenaamde adopteren van rotondes is een trend die twee jaar geleden is ingezet door de Rotondespecialist, een bedrijf uit Zeist. Dat bedrijf neemt kosteloos het beheer van rotondes over van gemeenten in ruil voor het plaatsen van reclame. Vele tientallen rotondes in Nederland worden nu op deze manier beheerd. Heerenveen doet het anders. De gemeente sluit zelf de onderhoudscontracten af met lokale partijen.

Bron: Friesch Dagblad


Een greep uit ons leveranciersregisterRoelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...