inloggen  |  aanmelden

Hedendaagse en toekomstige eisen aan een efficiënte inzamellogistiek vragen om werkelijk nieuwe oplossingen

Gepubliceerd op: 30 Oktober 2014

De samenvoeging van Plastic Omnium en SULO verenigt ervaring en visie waarbij wij gezamenlijk onder de naam Plastic Omnium voorbereid zijn op deze uitdaging.

Een overzicht van recente innovaties zijn o.a.:

OptiSolutions:
Een totaaloplossing voor het verbeteren van de afvalscheiding en optimalisatie van de inzameling middels hardware apparatuur voor het verzamelen van data en software oplossingen voor uw datamanagement.
 
OptiAccess II is het nieuwe toegangscontrole systeem voor ondergrondse, - semi ondergrondse en depot containers. De data overdracht tussen de zuil en de backoffice software vindt plaats middels een GPRS verbinding waardoor er aanzienlijk op de communicatiekosten bespaard kan worden.

OptiAccess II sluit naadloos op onze bestaande hard- en software systemen waardoor zowel de bestaande als de nieuwe systemen naast elkaar gebruikt kunnen worden. Indien u reeds gebruikt maakt van een Mifare pas voor bijvoorbeeld uw milieustraat dan kan deze eenvoudig gekoppeld worden aan onze OptiAccess II toegangscontrole.

OptiManager is een real-time en secure webbased software-pakket waarmee men live o.a. de exacte locatie van de Diftar ophaalwagens kan opvolgen , gereden routes kan visualiseren, kijken voor welk % de rit is afgewerkt en het totaal opgehaalde gewicht kan monitoren.
Middels  OptiNav, wordt de chauffeur via navigatie op zijn boordcomputer (OptiSystem) door zijn route begeleid waardoor zijn rit steeds in dezelfde sequentie wordt afgehandeld en er dus geen containers vergeten worden.
De combinatie van beide tools maakt de dagelijkse planning en beheer van de inzamelroutes en de werkzaamheden van de chauffeur in het veld een stuk eenvoudiger.OptiSystems.  Nieuwe Boordcomputer BC06 voor onze Identificatie- en Weegsystemen.
De BC06 is krachtiger en sneller geworden waardoor de functionaliteiten van OptiNav (navigatie en ondersteuning in de cabine) nog beter tot zijn recht komen.
Om het gebruikersgemak voor de chauffeur nog verder te verhogen werkt de software en de applicaties nu op basis van app’s.

Alle functionaliteiten van de BC04 zijn ook weer terug te vinden op de BC06  inclusief een nieuw  7” kleuren display.  

Stille wiel voor uw rolcontainer:
De wielen zelf zijn gemaakt van kunststof en de banden van gerecycleerde rubber met een diameter van 200 mm. De wielen zijn meervoudig uitwisselbaar. 

Belangrijke voordelen door deze samenstelling:
  • 100 % gerecycleerd materiaal
  • een stiller (-3dB) en 40% lichter (650 gr in plaats van 1065 gr) wiel. Hierdoor wordt het ergonomische comfort van de gebruiker en ophaler verhoogd.
  • CO2 uitstoot 5 x minder
Sinds het gebruik van het nieuwe Plastic Omnium geluidsarme wiel is de container nu ook 100 recycleerbaar. 


Ondergrondse perscontainer:
De ondergrondse perscontainer is gebouwd rondom een schroefpers die het kunststof zover kraakt dat de te persen flessen niet meer terug keren in hun oorspronkelijke vorm. Door gebruik te maken van een ”voorkamer” worden verstopping tot een nul punt gereduceerd. Door een ingenieus systeem wordt de 380V aansluiting automatisch af- en aangesloten wanneer de container uit de betonput gehesen en weer terug gezet wordt. De chauffeur hoeft dus geen stekker uit en in te pluggen.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...