inloggen  |  aanmelden

Hart van Brabant gaat in 2016 voor verkeersveiligheid

Gepubliceerd op: 4 December 2015

Belangrijke fietsverbindingen en de verbetering van de verkeersveiligheid. Vooral daarin investeert regio Hart van Brabant in 2016. De provincie geeft 3.138.300 euro subsidie voor de uitvoering van 28 infrastructurele projecten en 13 mensgerichte maatregelen in de regio. 

De verkeerswethouders uit de regio en gedeputeerde Christophe van der Maat stelden woensdag 25 november het regionale uitvoeringsprogramma (RUP) verkeer en vervoer 2016 vast. Dit RUP is een van resultaten van de verkeer & vervoersamenwerking van de gemeenten Dongen, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Loon op Zand, Tilburg en Waalwijk. Het doel hiervan is bij te dragen aan een bereikbare, verkeersveilige en leefbare regio. Zij doen dat door verkeers- en vervoerskwesties aan te pakken en toekomstige uitdagingen samen op te pakken. De gemeenten betalen het grootste gedeelte van de kosten van de ingediende projecten zelf. Zij kunnen nu starten met de uitvoering ervan.
 
De regio investeert daarnaast in educatie- en voorlichtingsprojecten die veilige verkeersdeelname van scholieren, fietsers en jonge bestuurders bevorderen. Ruim 630.000 euro is gereserveerd voor gedragsmaatregelen. Denk aan de verkeerseducatieprojecten Brabants VerkeersveiligheidsLabel (basisonderwijs) en TotallyTraffic (voorgezet onderwijs) en de ondersteuning van de projecten van de lokale afdelingen Veilig Verkeer. In 2016 is er Brabantbreed extra aandacht voor alertheid in het verkeer. Afleiding (zoals bellen en appen in de auto of op de fiets) krijgt nadrukkelijk aandacht vanuit de campagne Brabant gaat voor NUL verkeersdoden.

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...