inloggen  |  aanmelden

Halftime concept werpt vruchten af

Gepubliceerd op: 16 Mei 2012

Het Halftime-concept in de bouwwereld lijkt uitstekend te werken. Zo duurde de recente reconstructie van de Rotterdamse Willemsbrug door toepassing van het Halftime-concept slechts twee maanden, terwijl er een half jaar voor was uitgetrokken. Het project kon vorige maand al opgeleverd worden.
 
Halftime staat voor het halveren van de doorlooptijd van een project. Dat kan door voorbereiding en uitvoering beter op elkaar af te stemmen. Dat is weer op vele manieren in te vullen. Bijvoorbeeld door de verschillende fases naadloos op elkaar aan te laten sluiten, door in shifts dubbele dagen te maken, maar ook door werkelijk aan alles te hebben gedacht voor de aanvang van een project zodat zich geen onnodige vertraging hoeft voor te doen. Samenwerking is het kernwoord van het concept. Het verkorten van de doorlooptijd leidt tot beduidend lagere kosten, een kortere periode van overlast voor de omgeving en betere samenwerking in de bouwketen. Het concept bewees zich onlangs bij de reconstructie van de Willemsbrug in Rotterdam. Door Halftime toe te passen, kon het project in twee maanden worden afgerond, terwijl daar aanvankelijk zes maanden voor was gerekend.
 
Halftime leent zich met name voor routinematige projecten als het aanleggen van rotondes, het bouwen of reconstrueren van bruggen en het herinrichten van de openbare ruimte. Gemeentewerken Rotterdam heeft de afgelopen tijd meerdere projecten volgens het Halftimeprincipe uit laten voeren. Voorbeelden zijn de herinrichting van het Drooglever Fortuynplein, de werkzaamheden aan de Stadhoudersweg en recent dus de Verlengde Willemsbrug.

Bron: Dichtbij.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...