inloggen  |  aanmelden

Haarlem opent grootste fietsenstalling Europa

Gepubliceerd op: 31 Augustus 2012

In de gemeente Haarlem wordt zaterdag de grootste ondergrondse fietsenstalling van Europa officieel geopend. De fietsenstalling, gebouwd door ProRail voor de gemeente Haarlem, maakt onderdeel uit van het project Stationsplein en omgeving met als doel fietsers en voetgangers meer ruimte te geven op hun weg naar het centrum.

 

Onderdeel van het project Stationsplein is ‘Ruimte voor de fiets’, een programma dat er voor zorgt dat er voldoende fietsparkeerplaatsen in en om het station komen. De opening van de grootste ondergrondse fietsenstalling van Europa, markeert daarin een mijlpaal. De fietsenstalling ligt vlak onder het historische stationsgebouw van Haarlem en telt 5.000 plaatsen. Als volgend jaar de fietsgevel aan de noordkant ook klaar is, heeft het stationsgebied ruimte voor maar liefst 8.000 fietsen. Verwacht wordt dat daarmee de parkeeroverlast van duizenden fietsen rond het stationsgebied is opgelost.

 

Voor het Stationsplein heeft de gemeente de afgelopen jaren gewerkt aan het ontwarren van de verkeersknoop en het creëren van een echt plein van waaruit logische routes naar het centrum zijn ontstaan. Tijdens de officiële opening van de fietsenstalling, krijgt deze ook een naam, gekozen uit een prijsvraag.

 

Bron: dichtbij.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...