inloggen  |  aanmelden

Haarlem heeft meeste filevertraging van Nederland 

Gepubliceerd op: 23 Februari 2017

Haarlem was in 2016 de stad met de meeste filevertraging van Nederland, zo blijkt uit de zesde editie van de jaarlijkse TomTom Traffic Index. Den Haag en Leiden staan op de tweede en derde plaats in de index van TomTom. Een rit in Haarlem leverde in 2016 zo’n 27 procent vertraging op door verkeersopstoppingen. De gemiddelde vertraging in Haarlem ligt daarmee 3 procentpunt hoger dan vorig jaar.

In de ochtend- en avondspits liep de vertraging in Haarlem vorig jaar op tot respectievelijk 41 en 46 procent. Dit komt erop neer dat iemand die in Haarlem dagelijks in de spits van en naar het werk reed, vorig jaar 100 uur in de file heeft gestaan.
 
Accurate metingen
De TomTom Traffic Index, die dinsdag werd gepubliceerd, is de meest accurate lijst van verkeersopstoppingen in stedelijke gebieden. TomTom meet als enige de daadwerkelijke reistijden van automobilisten op zowel de snelwegen als op secundaire wegen. In Nederland werden 17 steden onderzocht. De gemeenten Zwolle en Den Bosch vielen buiten de top-15, dus de verkeersdrukte valt hier mee in vergelijking met de andere gemeenten. Opvallend gegeven is dat in vrijwel alle steden de verkeersdrukte afgelopen jaar is toegenomen.
 
Berekening verkeersvertraging
De gemiddelde jaarlijkse vertraging wordt berekend op basis van twee ritten van 30 minuten woon-werkverkeer per dag, gedurende een werkjaar van 230 dagen. De TomTom Traffic Index is samengesteld op basis van 19 biljoen geanalyseerde datapunten in 390 steden in 48 landen.

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...