inloggen  |  aanmelden

Grootste zonnepaneleninstallatie Almere op dak Topsportcentrum

Gepubliceerd op: 19 Juli 2016

De gemeente Almere heeft met de recente ingebruikname van twee nieuwe PV-daken ruim de helft van het gemeentelijke vastgoed van duurzame elektriciteitsopwekking voorzien. De nieuwe PV-installatie van het Topsportcentrum in Almere Poort is met 900 zonnepanelen nu zelfs de grootste in Almere. De tweede, wat kleinere, is die van het nieuwe sportcomplex Olympia Kwartier.

De gemeente Almere streeft ernaar om alle daarvoor geschikte gebouwen te voorzien van zonnepanelen. Dat zijn er in totaal 100. De stand staat na de laatste twee PV-projecten op 52. In 2018 moeten ook de overige 48 gebouwen voorzien zijn van zonnepanelen. Met deze duurzame vorm van stroomopwekking bij het eigen vastgoed, draagt Almere bij aan de duurzame ambitie van de gemeente. Het PV-dak op het Topsportcentrum in Almere Poort is goed voor ruim 25% van het energiegebruik. In totaal leveren de 900 zonnepanelen jaarlijks 240.000 kWh. Daarmee is het ook meteen de grootste zonnestroomproducent van Almere. Het tweede PV-dak dat deze week werd opgeleverd is dat van het nieuwe sportcomplex Olympia Kwartier. Deze installatie is wat kleiner, maar levert met 90.000 kWh toch ook zo'n 25% van het energieverbruik van dit gebouw.
 
Energieneutraal in 2022
In 2018, als alle gemeentelijke gebouwen voorzien zijn van zonnepanelen, zal 20% van het totale elektriciteitsverbruik van het vastgoed zelf opgewekt worden. Almere neemt ook andere maatregelen om het energiegebruik terug te brengen. Die moeten er voor zorgen dat in tien jaar tijd het energiegebruik met 20% omlaag gaat. Almere wil in 2022 energieneutraal zijn.

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...