inloggen  |  aanmelden

Grootschalige vervanging gasleidingen Utrecht

Gepubliceerd op: 21 Januari 2013

In Utrecht is onlangs het startschot gegeven voor een grootschalige vervanging van de gasleidingen in de hele gemeente. In 2023 moeten alle leidingen in de gemeente zijn vervangen. De wijk Overvecht is als eerste aan de beurt en zal in 2014 over een nieuw gasnetwerk beschikken. 

Netbeheerder Stedin verwijdert uit veiligheidsoverwegingen alle gasleidingen die vanwege ouderdom aan vernieuwing toe zijn. Het gaat met name om leidingen van het type asbest en grijs gietijzer. Ze worden vervangen door leidingen van materialen die sterker en duurzamer zijn, en daardoor veiliger. De sanering zal nog tot 2023 voortduren. De komende twee jaar vinden de werkzaamheden naast Overvecht ook plaats in Utrecht-Zuid, de Binnenstad en Utrecht Noord-Oost. Grote gassaneringsprojecten vinden behalve in de stad Utrecht dit jaar ook plaats in andere delen van de provincie zoals de gemeenten Amersfoort, Baarn, Utrechtse Heuvelrug en Zeist. In Zuid-Holland gaat Stedin aan de slag in onder meer Delft, Den Haag, Dordrecht, Maassluis, Rijswijk en Rotterdam. 

De overheid dringt al enkele jaren aan op vervanging van gasleidingen van asbest en grijs gietijzer. Deze leidingen zouden gevaar voor uitstroming en explosies met zich meebrengen, vooral ten gevolge van verzakkingen, graafwerkzaamheden of breuk.  

Bron: Stedin.net


Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...