inloggen  |  aanmelden

Groningse schoolgebouwen worden energieneutraal

Gepubliceerd op: 7 November 2017

Bijna 200 schoolgebouwen in Groningen worden energieneutraal gemaakt in 2035. De gemeente Groningen en een groot aantal schoolbesturen ondertekenden hiervoor een intentieverklaring.

De intentieverklaring ‘Energieneutrale scholen Groningen’ kwam tot stand door een samenwerking tussen gemeentelijke afdelingen en de werkgroep Onderwijshuisvesting. Tijdens de gesprekken kwam de ‘split incentive’ aan de orde, waardoor verregaande verduurzaming eerder uitbleef.
 
Werken aan oplossing
De partijen werkten toe naar een oplossing om deze split incentive op te lossen. In de verklaring staat dan ook beschreven dat zowel de gemeente als de schoolbesturen verantwoordelijkheid nemen voor hun gezamenlijke vastgoed en de verduurzaming hiervan. Zo worden er afspraken gemaakt over de financieringsopgave en worden schaalvoordelen door samenwerking optimaal benut.
 
Vervolg
Met deze intentieverklaring komt er een vervolg op het recent succesvol afgeronde project 'Fris en duurzaam', waarin het ging om een gezond binnenklimaat in alle klaslokalen van de stad. Bij dit project was er eveneens een samenwerking tussen de gemeente en de schoolbesturen. In totaal is er met de verduurzaming van de bijna 200 scholen ruim 36.000 m2 gemoeid.

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...