inloggen  |  aanmelden

Groningen start proef met slimme deelfietsen

Gepubliceerd op: 15 Maart 2017

Groningen is een proef gestart met twintig slimme deelfietsen onder de naam BikeShare 050. De gratis fietsen zijn voorzien van een slot dat met een app is te openen. Het komende half jaar wordt het deelfietssysteem, een initiatief van Groningen Bereikbaar, getest.

Er doen zes partijen mee aan BikeShare 050: het Noorderpoort, het Alfa-college, de Hanzehogeschool, de gemeente Groningen, de provincie Groningen en Groningen Bereikbaar. Elke partij wijst een beperkt aantal gebruikers aan voor de proef. In totaal zijn er 20 deelfietsen beschikbaar voor 100 gebruikers.
 
App
Gebruikers van de deelfiets krijgen een inlogcode voor de app van het slimme slot. Met deze app kan de proefpersoon een fiets zoeken, tot vier uur van tevoren reserveren en het slot ontgrendelen. Na het fietsen zet de gebruiker de fiets op slot op een van de aangewezen punten in de stad, zoals scholen, overheidsgebouwen en P+R-terreinen en meldt hij de fiets af voor de volgende gebruiker.
 
Verspreiding
Als er te veel fietsen op één punt staan, zorgt WerkPro voor een betere verspreiding ervan. De re-integratieorganisatie doet ook de reparaties van de BikeShare 050. Het idee voor het deelfietsensysteem in Groningen komt van Steven de Boer van EnTranCe (Hanzehogeschool).

Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...