inloggen  |  aanmelden

Groningen moderniseert de bediening van zes bruggen

Gepubliceerd op: 6 Augustus 2013

De gemeente Groningen heeft BAM opdracht gegeven om zes bruggen over het Noord-Willemskanaal te moderniseren. Het is de bedoeling dat de bruggen nog voor het eind van dit jaar op afstand zijn te bedienen vanuit het gemeentelijke havenkantoor.

 

De betreffende bruggen worden nu nog op locatie bediend door brugwachters. Ze zijn verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de bruggen, zo’n tweeduizend keer per jaar. Dat kan echter veel efficiënter; door de bruggen op afstand te bedienen vanuit het gemeentelijke havenkantoor. Van de 72 beweegbare bruggen die Groningen telt, werken er nu 8 op deze moderne wijze. De gemeente heeft BAM Infratechniek Mobiliteit nu opdracht gegeven om nog eens zes bruggen te moderniseren door ze van handbediening op afstandsbediening in te stellen. De bruggen krijgen een apparaat met een microprocessor, dat op basis van diverse bronnen de brug gaat aansturen. De processor zorgt er tevens voor dat bij uitval van functies het proces of de installatie naar een veilige toestand wordt gebracht. Camera’s, de optische- en geluidssignalen, bediening van slagbomen en beweegbare brugdelen worden zo gecontroleerd aangestuurd en bediend.

 

De glasvezelkabels van de bruggen naar het havenkantoor zijn al aangelegd. In september start BAM de verdere werkzaamheden en als alles volgens plan verloopt, kunnen de bruggen vanaf eind dit jaar vanuit het havenkantoor worden bediend.

 

Bron: cobouw.nl


Een greep uit ons leveranciersregisterABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...