inloggen  |  aanmelden

Groningen krijgt uniek land-art park

Gepubliceerd op: 9 November 2016

Kunst en natuur komen samen in het nieuwe Park Meerstad in de stad Groningen. Meerstad is een gebied van 10 ha ten oosten van de stad aan het nieuwe Woldmeer. Doel is om hier een rustig woongebied van te maken, omgeven door natuur en met een groot aanbod aan recreatiemogelijkheden. 

Het ontwerp voor het park is een samenwerking tussen Bureau Meerstad, het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) en gemeente Groningen. Beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd en landschapsarchitect Matthijs Dijkstra (MD Landschapsarchitectuur) hebben het gebied letterlijk op schaal geplooid. In een laken zijn rimpels gemaakt met een sterke ritmische en plastische ordening waarbij de inhoudelijke elementen die in het park zullen komen de plaatsing van de plooien hebben bepaald en andersom.
 
Het park is een unieke plek voor Groningers om vanaf eind 2018 te beleven en gebruik van te maken. Het uitdagende, heuvelachtige en groenrijke gebied moet vanwege het Woldmeer, het strand en de fiets- en wandelpaden een levendige ontmoetingsplek worden aan de rand van Groningen. Daarnaast krijgen sport, spel, cultuur en (buurt)festivals er ook de ruimte en komt er op termijn een horecavoorziening.

Bron: Stadmagazine.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...