inloggen  |  aanmelden

Groningen investeert 3,5 miljoen in groene maatregelen binnenstad

Gepubliceerd op: 5 December 2017

De gemeente Groningen besteedt 3,5 miljoen aan maatregelen om de binnenstad groener te maken. Een groot deel van de maatregelen bestaat uit het planten van bomen, maar de gemeente investeert ook in het planten van struiken en de aanleg van groene daken. 

De investering in de vergroening dient als compensatie voor de investeringen die de gemeente doet in Groningen Airport Eelde. In december van vorig jaar bedong de gemeenteraad deze ‘groencompensatie’ bij de goedkeuring van die investeringen.
 
Boomrijke gebieden
Eén van de plekken waar de gemeente Groningen bomen gaat planten, is de zogeheten BIM-locatie aan de Turfsingel. Hier investeert de gemeente voor 400.000 euro aan bomen ‘zodat de plek zich kan ontwikkelen tot een groene verblijfsruimte aan het water’, aldus de gemeente. Eenzelfde bedrag gaat naar de zone rond het Verbindingskanaal; hier wordt een boomrijke, toegankelijke oever aangelegd met onder andere een wandelpad.
 
Stenigste plekken
Naast het Verbindingskanaal en de Turfmarkt plant de gemeente ook bomen aan de Grote Markt, het Schouwburgplein, het Damsterdiep en de Ossenmarkt. Verder legt Groningen meer groen aan op de straten en bedrijfsterreinen een groener aanzien. Het gaat hierbij om van groen in de vorm van bomen, struiken en groene daken. De plekken waar de gemeente deze groene stroken aanlegt, zijn volgens Groningen de ‘warmste en stenigste plekken’ in de stad.
 
Omriggende natuurgebieden
De stad wil verder ook de verbindingen met omringende natuurgebieden verbeteren. Voor het zogeheten herstel van de ‘Hunzevisie’, een initiatief van het Groninger Landschap om de loop van de oorspronkelijke Hunze te herstellen, wordt een half miljoen uitgetrokken.
 
Bron: Operatie Steenbeek.

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...