inloggen  |  aanmelden

Groningen 'eetbaarste stad' van Nederland

Gepubliceerd op: 3 April 2013

Groningen is met meer dan 50 Eetbare Stad initiatieven de ‘eetbaarste stad’ van Nederland. Het gaat hier om moestuinen en boomgaarden in de openbare ruimte waar bewoners hun eigen groente, fruit of kruiden kunnen telen. Zo wordt de stad groen, levendig, gezellig èn eetbaar. 

De Eetbare Stad is een  initiatief van de gemeente Groningen en de Natuur- en Milieufederatie Groningen. Samen trachten ze de stad groener en aantrekkelijker te maken door op verschillende braakliggende locaties initiatieven van bewoners in te willigen voor het inrichten van buurtmoes- en kruidentuinen, plukbossen en boomgaarden. Bewoners zijn verantwoordelijk voor het onderhoud, maar plukken ook de vruchten van deze groene oases in de stad. Naast het feit dat stadsbewoners weer binding krijgen met de natuur en hun eigen voedsel kunnen verbouwen, zorgen deze initiatieven ook binding tussen bewoners. Er is veel interesse voor dit project. Naast de bestaande Eetbare Stad locaties is de gemeente momenteel weer met 30 nieuwe initiatiefnemers in gesprek.

De gemeente wijst voor de Eetbare Stad initiatieven vooral verloren veldjes, plantsoenen en tijdelijk braakliggende terreinen aan. In overleg met wijkbeheerders is het soms ook mogelijk om eetbare geveltuinen aan te leggen.

Bron: nmfgroningen.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...