inloggen  |  aanmelden

Groningen bestrijdt kleine ergernissen op straat

Gepubliceerd op: 5 Juni 2014

Ook in 2014 gaan de medewerkers van Stadstoezicht van de gemeente Groningen erop toezien dat Stadjers zich aan de regels houden. Onder meer de `kleine ergernissen' hebben prioriteit. Dit blijkt uit het Uitvoeringsprogramma toezicht en handhaving door Stadstoezicht voor 2014. Het gaat om zaken als afval op de grond gooien, foutparkeren en wildplassen.
 

Stadstoezicht gaat dit jaar door met de bestrijding voor de `kleine ergernissen in de openbare ruimte'. Het gaat om onder meer graffiti, aanplakken, wildplassen en het hondenbeleid. Extra aandacht is er voor de `hotspots', plekken in Stad waar structureel overlast is op straat. Ook helpen de Stadswachten bij het toezicht en de handhaving van het parkeerbeleid. Tevens letten ze op zwerfvuil, snoepafval bij scholen en vuil dat bij ondergrondse containers is achtergelaten.
 
De gemeente heeft dit jaar ook extra taken gekregen op het gebied van toezicht en handhaving. Een voorbeeld is de medewerking aan het Donkere Dagen Offensief in de wintermaanden. Daarbij gaat het vooral om het voorkomen van woninginbraken, maar ook om overvallen op straat. Stadstoezicht in een van de betrokken partners. Ook levert Stadstoezicht een bijdrage aan de veiligheid tijdens thuiswedstrijden van FC Groningen. Verder is er toezicht en handhaving op het verbod alcoholgebruik in de openbare ruimte. De aandacht gaat hierbij onder meer uit naar jongeren onder de 18 jaar.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...