inloggen  |  aanmelden

Groene Loper Breda wint Falco Award Beste Openbare Ruimte

Gepubliceerd op: 21 Juni 2017

De Groene Loper in Breda is uitgeroepen tot beste openbare ruimte van Nederland. Een vijfkoppige vakjury riep de openbare ruimte in Breda samen met 100 openbare ruimteprofessionals uit tot de winnaar van het Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR) in Hilversum.

De Bredase locatie liet bij de uitverkiezing voor Beste Openbare Ruimte de groenstructuur van de Vinex-locatie Houten-Zuid en de herinrichting van Skatepark Westblaak in Rotterdam net achter zich. De drie openbare ruimtes maakten deel uit van de 23 inzendingen die genomineerd waren voor de Falco Award Beste Openbare Ruimte.
 
Jury-oordeel
De LCOR-jury noemde De Groene Loper in haar oordeel een ‘vanzelfsprekend onderdeel van de noord-zuidverbinding in de stad’. Volgens het vijftal is dit een beloning voor de langetermijnvisie van de gemeente Breda om op grote schaal openbare ruimte fundamenteel te verbeteren. De inspiratie voor het ontwerp is afkomstig van de klassieke indeling van de Willemstraat in de 19e eeuw en geeft alle ruimte aan voetgangers. ‘Je loopt er bijna aan voorbij, maar het voelt prettig en dat is waar je als ontwerper naar streeft’, aldus de jury in haar rapportage.
 
Beoordelingscriteria
De jury beoordeelde van alle inzendingen de toegevoegde waarde voor het stedelijk gebied op basis van de criteria ‘gebruik’, ‘ruimte’ en ‘uniciteit’. De verkiezing stond open voor ontwerpen van openbare ruimtes die in 2014 of later zijn opgeleverd.

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...