inloggen  |  aanmelden

Gratis WiFi voor bezoekers centrum Alkmaar

Gepubliceerd op: 24 Februari 2014

Alkmaar biedt vanaf de start van het Kaasmarktseizoen 2014 gratis WiFi aan in het centrum van de stad. Het betreft hier een pilot die bij positieve resultaten naar andere plekken wordt uitgebreid. Het doel is om Alkmaar te presenteren als aantrekkelijke, gastvrije en moderne ontmoetingsstad.
 

In het voortraject heeft de gemeente nadrukkelijk de samenwerking met marktpartijen opgezocht. Samen met belanghebbenden in de binnenstad (winkeliers, horeca, VVV, Stichting Promotie Alkmaar) is nagedacht over de vraag hoe draadloos internet kan bijdragen aan het aantrekkelijker maken van de binnenstad voor zowel Nederlandse als buitenlandse bezoekers. Zo wordt de economie in de binnenstad gestimuleerd, wat positief is voor de gemeente, de ondernemers en de inwoners.
 
De aanleg van een WiFi netwerk in een monumentale stad is niet eenvoudig. Door te starten met de belangrijkste loopstroom door de binnenstad (Waagplein - Langestraat - Canadaplein) kan de gemeente samen met andere partijen ervaring opdoen en inzicht verkrijgen in de bezettingsgraad, de hoeveelheid dataverkeer, de tevredenheid van gebruikers en de kosten en opbrengsten. Het gekozen gebied is een geschikte plek gebleken voor de start van de pilot. Enkele gebouwen zijn in eigendom van de gemeente en onder het gebied ligt grotendeels een glasvezelring. Daarnaast kan de invloed van grote evenementen, zoals de Kaasmarkt en Zomer op het Plein, op het netwerk worden getest. Bij positieve resultaten wordt het WiFi netwerk naar andere plekken uitgebreid.
 

Een greep uit ons leveranciersregisterTBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...