Gratis elektrisch laden in parkeergarage Arnhem Centraal

Gepubliceerd op: 3 Februari 2014

De parkeergarages Arnhem Centraal en Arnhem Velperpoort worden uitgerust met in totaal 16 laadpunten voor elektrisch vervoer. Wethouder Margreet van Gastel zal op 31 januari om 14.15 uur een tiental laadpunten voor elektrische auto's en hybrides in de parkeergarage Centraal in gebruik nemen.

De gemeente Arnhem wil bouwen aan haar imago als elektriciteitsstad en stimuleert daarom het gebruik van elektrisch vervoer: zowel in de auto, de bus als op de scooter. Onlangs heeft de gemeente een concessie op de markt gezet voor het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto's in de openbare ruimte. Alliander Mobility Services is daarom nu bezig met het plaatsen van 25 nieuwe laadpalen in de stad (naast de 30 palen die de stichting E-laad al had geplaatst).

Het parkeerbedrijf van de gemeente Arnhem heeft geconstateerd dat er ook in de parkeergarages behoefte is aan laadpunten. Zij heeft daarom het initiatief genomen om, samen met de firma Cohere, een tiental laadpunten aan te leggen in de parkeergarage Centraal. Klanten betalen niets voor het laden, maar wel voor het parkeren.

In de parkeergarage Velperpoort wordt een zestal laadpunten aangelegd door de exploitant van deze parkeergarage, de firma Velperpoort B.V. Bij deze laadpunten betaalt de elektrische rijder wel  voor het opladen van zijn auto.

Wethouder Margreet van Gastel: "Het zal de meeste Arnhemmers niet zijn ontgaan dat er in de openbare ruimte op steeds meer plekken laadpunten voor elektrisch vervoer verschijnen. Met de komst van de laadpunten in parkeergarages geven we een extra boost aan de uitbreiding van de laadinfrastructuur in onze stad. Helemaal passend bij onze groene doelstellingen zoals we die hebben geformuleerd in het programma “energie Made in Arnhem."

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...