inloggen  |  aanmelden

Gouden Straatsteen 2011

Gepubliceerd op: 30 September 2011

Om het mechanisch bestraten te bevorderen, reikt FNV Bouw jaarlijks de Gouden Straatsteen uit aan bedrijven en opdrachtgevers die het welzijn van straatmakers in een hoog vaandel hebben en dus mechanisch laten bestraten.

Mechanisch bestraten is nog lang geen gemeengoed, ondanks dat het volgens de CROW-richtlijn 282 al verplicht is. Het met de hand bestraten zorgt voor gezondheidsklachten die leiden tot een uitval van 400 straatmakers per jaar. FNV Bouw wil die grote uitval een halt toeroepen. Daarom reikt de bond sinds 2009 de ‘FNV Bouw Gouden Straatsteen’ uit. De gemeente Den Haag en Nota Straatmakers uit Sneek waren de eerste winnaars. Sindsdien zijn bestratingsbedrijven meer mechanisch gaan werken, maar nog lang niet allemaal. De Gouden Straatsteen blijft dus ook in 2011 een noodzaak.

De jury reikt twee Gouden Straatstenen uit. Eén Gouden Straatsteen gaat naar het bestratingsbedrijf dat mechanisch bestraten optimaal heeft geïntegreerd in de bedrijfsvoering. En één Gouden Straatsteen gaat naar de opdrachtgever/gemeente die zich het meest heeft ingespannen voor mechanisch bestraten. De jury beoordeelt niet alleen mechanisch bestraten, maar kijkt ook naar het mechanisch afreien van zandbedden. Het gaat om het bedrijf of de opdrachtgever die de arbozorg het beste op orde heeft. De prijsuitreiking vindt plaats op 8 december 2011.

Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...