inloggen  |  aanmelden

Goeree-Overflakke geeft schooljeugd afval-les

Gepubliceerd op: 24 Oktober 2012

In november krijgt de schooljeugd op Goeree-Overflakkee les over afval, afvalscheiding en zwerfafval. 32 Basisschoolgroepen krijgen bezoek van de Stichting Milieu Dichterbij die de lessen verzorgen onder de titel Plastic Power. Milieu-wethouders doen mee om het belang van deze milieu-educatie te onderstrepen.

De lessen zijn vooral interactief en brengen de kinderen op aansprekende wijze bij wat het belang is van afvalscheiding, en dan vooral van plastic afval. Ze krijgen informatie over de verschillende soorten afvalstromen en wat ermee gebeurt als alles goed wordt gescheiden. Daarmee probeert de stichting de kinderen bij te brengen dat afval heel vaak een nuttige bestemming kan hebben en waarom dat beter is voor het milieu. Van de kinderen wordt ook een actieve bijdrage verwacht. Zo gaan ze buiten zelf op zoek naar zwerfafval.

 

De milieu-wethouders op Goeree-Overflakkee zullen allemaal één van de lessen bijwonen. Daarmee willen ze laten zien dat ze het belang onderstrepen van milieu-educatie en de inzet voor afvalscheiding. 

Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...