inloggen  |  aanmelden

Goedkopere bouwgrond voor zuinige huizen in Tilburg

Gepubliceerd op: 7 Februari 2013

Tilburg geeft de drie lokale woningcorporaties korting op kavelgrond wanneer zij energiezuinige sociale nieuwbouwwoningen bouwen. Door hen 7.500 euro korting te geven op de kavelgrondprijs hoopt de gemeente de bouw van zuinige woningen te stimuleren en bewoners het voordeel te geven van een lagere energierekening.

 

Het aanbod van de gemeente Tilburg geldt zowel voor goedkope huur- als koopwoningen. Wanneer deze nog zuiniger worden gebouwd dan de geldende regels in het Bouwbesluit, kunnen corporaties rekenen op een aantrekkelijke korting. Om een nog lagere energieprestatiecoëfficiënt (EPC) te realiseren, zullen de corporaties moeten investeren in bijvoorbeeld extra isolatie of energiezuinige installaties. De korting op de grondprijs moet ervoor zorgen dat die meerprijs niet doorberekend wordt naar de huurders of kopers. Met deze actie wil de gemeente zowel een duurzame wereld stimuleren als bewoners tegemoet komen die met stijgende energieprijzen en onbetaalbare energierekeningen te maken hebben.

 

De gemeente noemt de maatregel die is voorgelegd aan de gemeenteraad dan ook een nieuwe stap in de strijd tegen ‘energiearmoede’. Veel gezinnen kunnen de stijgende woonlasten niet meer bolwerken, waarvan de energierekening een belangrijk onderdeel uitmaakt. Tilburg bouwt de komende jaren nog enkele honderden woningen die voor deze regeling in aanmerking komen.

 

Bron: binnenlandsbestuur.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...