inloggen  |  aanmelden

Gladheidbestrijding fietsroutes kan in veel gemeenten beter

Gepubliceerd op: 8 Februari 2012

De Fietsersbond concludeert uit verzamelde ervaringen bij het meldpunt gladheidbestrijding dat niet alle gemeenten dat even goed aanpakken.  Er zou vaker geveegd moeten worden bij sneeuwval, aldus de Fietsersbond.

 

 

 

Begin februari opende de Fietsersbond opnieuw het meldpunt gladheidbestrijding fietsroutes. Fietsers kunnen daar melden wat hun ervaringen zijn bij gladheid in de diverse gemeentes. In de strenge winter van 2009-2010 liepen ongeveer 8.000 fietsers letsel op ten gevolgen van gladheid. Daarbij maakte het meldpunt heel inzichtelijk in welke gemeenten gladde fietsroutes wel en niet goed waren aangepakt. Volgens de Fietsersbond zijn de ‘beste gemeenten’ diegenen die proactief strooien en bij sneeuw direct gaan vegen. Helaas vinden veel gemeenten de aanschaf of inzet van veegwagens doorgaans te duur.

 

Goed gewaardeerd worden gemeenten die goed communiceren op welke delen van de fietsroute is gestrooid of geveegd, zodat fietsers zelf voor de veiligste route kunnen kiezen.  Gemeentes die bij sneeuwval strooien in plaats van vegen, worden door de fietsers minder goed gewaardeerd. Een bron van irritatie is ook de sneeuwschuiver die eerst de rijbaan vrijmaakt en daarbij de sneeuw op het fietspad schuift.

 

Bron: Verkeerskunde


Een greep uit ons leveranciersregisterBinnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...