inloggen  |  aanmelden

Genomineerden OVL-awards bekend

Gepubliceerd op: 29 September 2011

De gemeenten Buren, Tilburg, Uden, Zaanstad en de provincies Overijssel en Utrecht zijn genomineerd voor de OVL-Awards 2011.

Dat heeft de projectgroep Openbare Verlichting (OVL) van de Taskforce Verlichting bekend gemaakt. De OVL-Awards 2011 worden tijdens het Klimaatcongres op 2 november 2011 in Media Plaza in Utrecht uitgereikt.

OVL-Award
De OVL-Awards zijn ingesteld door de Taskforce Verlichting voor de meest ambitieuze en/of inspirerende gemeenten en provincies op het gebied van energiebesparing in de openbare verlichting. Alle gemeenten en provincies in Nederland zijn opgeroepen om mee te dingen.

Genomineerden
Toelichting op de genomineerden:
- Tilburg: schakelt grootschalig over op led en het dimmen van openbare verlichting. 
- Uden: wil de meest duurzame gemeente van Noord-Brabant worden en streeft naar een energiebesparing van bijna 60% in de openbare verlichting.
- Zaanstad: is al 15 jaar actief en heeft de afgelopen jaren al 10 procent bespaard. De gemeente streeft naar een extra besparing van 26 procent.
- Buren: heeft onlangs een ambitieus plan van aanpak opgesteld, in nauw overleg met haar burgers. Dit plan is een voorbeeld voor andere gemeenten met veel buitengebied.
- provincie Utrecht: heeft zich gekwalificeerd dankzij een gedegen aanpak via een beleidsplan, inrichtingsplan en beslismatrix.
- provincie Overijssel: wil haar energieverbruik met bijna de helft terugbrengen en ondersteunt gemeenten die zoeken naar mogelijkheden om donker in het buitengebied te realiseren.

Jury
De jury van de OVL-Awards 2011 bestaat uit Rob Metz (voorzitter van de projectgroep Openbare Verlichting en wethouder van Apeldoorn), Wouter de Jong (voormalig gedeputeerde van de provincie Utrecht en lid van de Taskforce Verlichting), en Joke de Vroom (afdelingshoofd Klimaat, directie Klimaat en Luchtkwaliteit, ministerie van Infrastructuur en Milieu).

Taskforce Verlichting – Openbare Verlichting (OVL)
De Taskforce Verlichting voert, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, activiteiten uit om energiezuinige verlichting in Nederland tot de standaard te maken en lichthinder te beperken.


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...