inloggen  |  aanmelden

Genomineerden Beste Binnenstad 2013-2015 bekend

Gepubliceerd op: 23 Juli 2013

De tien genomineerden voor de verkiezing van de Beste Binnenstad 2013-2015 zijn bekend. In de categorie grote steden zijn dit Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Leeuwarden. Bij de middelgrote steden zijn Assen, Delft, Veenendaal, Venlo en Zaandam in de race om de titel.

 

De verkiezing van de beste binnenstad vindt iedere twee jaar plaats. Het gaat er in deze wedstrijd om dat steden laten zien waar ze zoal mee bezig zijn om hun binnenstad zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Niet alleen voor burgers, maar ook voor bedrijven, consumenten en bezoekers. Ze worden dus beoordeeld op bijvoorbeeld het aanbod van voorzieningen, parkeergelegenheid, het verblijfsklimaat en de bestrijding van leegstand. De stad die voor de komende twee jaar de beste plannen en prestaties kan laten zien, mag zich twee jaar lang Beste Binnenstad van Nederland noemen. Alle deelnemende steden zijn de afgelopen tijd beoordeeld door een nominatiecommissie. Deze heeft per categorie – grote en middelgrote binnensteden – vijf genomineerden geselecteerd. De tien steden zijn nu gevraagd te motiveren waarom juist zij de titel zouden moeten verdienen. Aan de hand daarvan kiest de nominatiecommissie in september twee finalisten per categorie. Op 21 november worden dan de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt.

 

De Beste Binnenstad is een kwaliteitslabel waar steden twee jaar lang profijt van hebben. Bij deze zesde editie van de verkiezing worden er waardige opvolgers gezocht voor de winnaars van de laatste verkiezing, namelijk Hoogeveen en Eindhoven. De ervaring leert dat de titel een belangrijke bijdrage levert aan de economie van een binnenstad.

 

Bron: debestebinnenstad.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...