inloggen  |  aanmelden

Genomineerde gemeenten bekend voor Stookjerijk-Trofee 2017

Gepubliceerd op: 20 November 2017

Tien gemeenten zijn genomineerd voor de Stookjerijk-Trofee 2017: Alkmaar, Almere, Arnhem, Ede, Eindhoven, Groningen, ‘s- Hertogenbosch, Leeuwarden, Lelystad en Utrecht. Sabine Galjé (ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) reikt de trofee op 28 november uit aan de gemeente met de groenste Prestatieafspraken op het gebied van energie­besparing in de huursector.

Voor de Stookjerijk-Trofee worden de Prestatieafspraken van de 36 grootste gemeenten vergeleken op korte- en lange termijnambities, huurdersparticipatie, monitoring en overige duurzame maatregelen. Eerder wonnen Nijmegen (2016) en Zwolle (2015) de prijs.
 
Project Stookjerijk
Stookjerijk is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties en wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het project zorgt voor een versnelling van energiebesparing in de sociale huursector en voor een betere samenwerking tussen gemeenten, corporaties en huurdersverenigingen.
 
Stookjerijk-event
Op dinsdag 28 november vindt in Utrecht het jaarlijkse Stookjerijk-event plaats. De belangrijkste spelers komen hier bij elkaar om te discussiëren over knelpunten en oplossingen bij het energieneutraal maken van de huursector. Tijdens dit event maakt de organisatie ook de winnaar van de Stookjerijk-Trofee bekend.
 
Foto: Stookjerijk.

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...