inloggen  |  aanmelden

Gemeenten zetten zich samen in voor regiopark

Gepubliceerd op: 22 Maart 2012

De gemeenten Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten gaan zich gezamenlijk inzetten voor verbetering van het regiopark Duin, Horst en Weide. Samen gaan ze er voor zorgen dat het park aantrekkelijker wordt voor zowel dagtoeristen als vogels.

 

Het regiopark Duin, Horst en Weide is uniek in de Randstad. Met strandwallen, bossen en weiden biedt het groene diversiteit, maar is het ook cultuurhistorisch gezien zeer waardevol. Omdat het park verschillende gemeenten beslaat, is er een samenwerkingsverband ontstaan onder de naam Pact van Duivenvoorde. De gemeenten Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten ambiëren daarin om het park beter tot zijn recht te laten komen en beter toegankelijk te maken. Daartoe hebben ze een Landschapsontwikkelingsplan opgesteld. In dit plan geven de gemeenten, maar ook enkele maatschappelijke organisaties, gebruikers van het park en inwoners van de gemeenten, hun visie op de toekomstige ontwikkeling van het regiopark.

 

Zo wil men nieuwe toegangen creëren die aansluiten op het openbaar vervoer. Daarnaast voorziet het plan in nieuwe wandel- en fietspaden, fietsenverhuur en extra waterpartijen. Dit alles moet het voor dagjestoeristen eenvoudiger en aantrekkelijker maken om in het park te recreëren. Aan de andere kant willen de gemeenten ook juist rustplekken inrichten voor vogels.


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...