inloggen  |  aanmelden

Gemeenten vertragen bouwprojecten

Gepubliceerd op: 29 Oktober 2012

Bouwend Nederland Regio Randstad Zuid heeft een meldpunt in het leven geroepen voor bouwprojecten die vastlopen. Volgens de organisatie ligt de oorzaak van het vastlopen veelal bij gemeenten die traag zijn in hun besluitvorming en regels steeds veranderen.

 

De bedoeling van het meldpunt is om in kaart te brengen waar en waarom veel bouwprojecten vastlopen en om vervolgens te trachten er weer beweging in te krijgen. Bouwend Nederland roept zowel bouwbedrijven als particulieren en opdrachtgevers op om van het meldpunt gebruik te maken zodat er breed inzicht zal ontstaan.  Nu het toch al slecht gaat met de bouw, kan de sector zich het vastlopen van uitgezette projecten zeker niet permitteren. Volgens een vertegenwoordiger van Bouwen Nederland Regio Randstad Zuid komt meer dan een miljard euro aan investeringen niet op de markt en staan daarmee 8000 banen op de tocht in de regio. Dit zou met name komen door stroperige besluitvorming en door onduidelijke, kostbare procedures en regelgeving.

 

Het gaat daarbij volgens de organisatie niet alleen om grote projecten als de Blankenburgtunnel en woningen in de Zuidplaspolder, maar zelfs ook over de bouw van slechts een enkele woning. Daar zouden gemeenten vaak star vasthouden aan bestemmingsplannen en hoge kosten in rekening brengen voor medewerking aan bouwplannen.


Bron: bouwendnederland.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...