inloggen  |  aanmelden

Gemeenten starten gezamenlijke bedrijfsvoering

Gepubliceerd op: 26 Juli 2017

De gemeenten­­ Arnhem, Rheden en Renkum zijn gestart met een gezamenlijke bedrijfsvoeringsorganisatie. De drie gemeentes uit Gelderland werken onder de naam ‘De Connectie’ samen op onder meer de gebieden van facilitaire zaken, inkoop- en aanbestedingen en administratie.

Doel van De Connectie is om de drie betrokken gemeenten een grote hoeveelheid werk uit handen te nemen. Daarbij gaat het onder andere om facilitaire zaken, financiële- en personeelsadminstraties, ICT, postverwerking, secretariaatswerkzaamheden, inkoop- en aanbesteding en de gemeentelijke belastingprocessen, aldus de drie gemeenten in een persbericht.
 
‘Antwoord op hogere eisen’
In het persbericht geven de Gelderse gemeenten aan dat De Connectie ervoor zal zorgen dat de gemeenten zich nog beter kunnen concentreren op hun inwoners, ondernemers en organisaties. Volgens de gemeenten wordt het takenpakket van gemeentelijke organisaties steeds uitgebreider en complexer, waarbij de samenleving steeds hogere eisen stelt aan de kwaliteit van de dienstverlening van de gemeente.  Renkum, Rheden en Arnhem verwachten door de samenwerking een beter antwoord te kunnen geven op de uitdagingen van een gemeente.
 
Organisatie
De Connectie heeft circa 350 professionals en een begroting van bijna veertig miljoen euro tot haar beschikking. De organisatie is bijzonder snel uit de grond geschoten en de definitieve besluitvorming vond al in maart 2017 plaats.
 
Bron: Binnenlands Bestuur.

Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...