inloggen  |  aanmelden

Gemeenten scoren goed op openbare ruimte

Gepubliceerd op: 12 December 2012

Bijna de helft van de inwoners van Nederlandse gemeenten is tevreden over de openbare ruimte. Ze zien naast de hoofdverantwoordelijkheid voor de gemeenten, ook een rol voor de burgers zelf weg gelegd om de kwaliteit van de openbare ruimte te waarborgen. Dat blijkt uit een onderzoek van CROW en Elba Media.

 

Het onderzoek wordt vandaag gepresenteerd tijdens het Nationaal Openbare Ruimte Congres in Den Haag. Het toont aan dat burgers de kwaliteit van de openbare ruimte vooral in verband brengen met sociale veiligheid, normen en waarden in de publieke ruimte, behulpzaamheid en verdraagzaamheid. Daarmee geven ze aan dat de burger zelf dus in belangrijke mate bepalend is voor de beleving van de openbare ruimte. Dit betekent dat de trend van individualisering lijkt te keren. In het onderzoek geven burgers aan dat ze het onderhoud van de buitenruimten en het aantal parkeerplaatsen in gemeenten, als minder belangrijk ervaren dan de sociale aspecten van de openbare ruimte.


Gevraagd naar de beoordeling van dorps- en stadscentra, laten de respondenten weten dat ze die vooral waarderen wanneer het eigen karakter ervan wordt behouden en onderhouden.

Ook vindt men het belangrijk dat er voldoende parkeerplaatsen zijn en de sociale omgang op straat gezellig is.

 

Bron: gemeente.nu


Een greep uit ons leveranciersregisterStruyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...